Stress, angst og traumereaktioner

Stress, angst og traumereaktioner

Når vi rammes af stress, angst, eller reagere kraftigt, på begivenheder der umiddelbart ikke burde trigge os, så er det ofte fordi vi har været stærke alt for længe og at kroppen har et traume. Når vi rammes af et traume, bliver følelser tit voldsomt FORSTØRRET og først når “følelses-uvejret” har lagt sig, står vi tit lidt uforstående og skamfulde tilbage.

Når vi udsættes for en krise, får et chok eller hvis vi har været i en længerevarende stressende situation, tidligt eller senere i livet. sætter det sine spor i kroppen. Kroppen husker!

Vores krop reagere på den måde den er designet til og det er at hjælpe os og sikre os vores overlevelse. Så hvis vi oplever at miste en vi har kær, bliver skilt, fyret, er udsat for en ulykke, oplever en pludselig opstået sygdom, eller har oplevet en opvækst med svigt og misbrug, så hjælper vores krop os, så godt som den overhovedet kan. Men…

Når ubehaget bliver ved

Indimellem er kroppens reaktioner ikke hensigtsmæssige.  Stress og traumer sætter sig i kroppen og selv om vi mentalt har en oplevelse at at det er overstået, så husker kroppen. Nogle gange varer reaktionerne ved, og fysisk og psykisk bliver vi ved med at reagere som om der stadig er fare på færde og det kan være svært at forstå, hvorfor kroppen gør som den gør og hvorfor det er så svært at komme videre.

Det kan være uoverskueligt at finde rundt i alle de store følelser og svært at finde tilbage til at kunne fungere i en almindelig hverdag igen. Her kan det være en stor hjælp at forstå hvorfor du reagerer som du gør og at kroppen faktisk “bare” prøver at sikre din overlevelse.

Du får hjælp til at bearbejde det, der er sket og støtte til, i dit eget tempo, at finde nye veje.  Kombinationen af samtale og kropsterapi hjælper dig med at få skabt en sammenhæng mentalt og fysisk. Jeg hjælper dig med at få skabt sammenhæng og kontakt med dine kropslige reaktioner og dine tanker og følelser, så du igen kan finde ro og glæde indeni.

Vi reagerer alle meget forskelligt

Det er vidt forskelligt hvordan vi reagerer på traumer, og dermed hvilke symptomer det fysisk og psykisk kan lede til. Det kan vise sig som, vejrtrækningsproblemer, angst, uforklarlige smerter, mareridt, søvnløshed, tvangstanker uforklarlig vrede og depression. Det er kroppens måde, på forskellig vis, at forsøge at håndtere og forløse det store pres som chokket/krisen har sat i gang. Ved langsomt og respektfuldt at besøge de sammentrækninger traumet har skabt og tilføre det nye ressourcer opløses traumet og du vil opleve en lethed og indre ro finde vej igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Øvelser & viden

Livshjulet
Livshjulet

Livshjulet sætter ofte ting i perspektiv og giver et billede af hvad du kan arbejde på og hvad du må

LÆS MERE

Tak for din tilmelding

Du modtager en bekræftelsesmail om lidt – huske at tjekke din spam mappe om den havner der.

Feel good til dig

Er du nysgerrig på mere krop, viden, videoer, og “gør det selv” inspiration? 

Så tilmeld dig mit nyhedsbrev. Det dumper ind i din brevbakke en gang om måneden. 

Når du tilmelder dig får du med det samme en video med 5 minutters selvmassage. Det er nok til at opleve kontakt med din krop igen, hvis du er røget “ud af kontakt med den”.  

Kærligst Bettina